Θοδωρής Καλλιφατίδης Print E-mail

Η ΕΘΑΛ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Κύπρο, τα πολυκαταστήματα Public και της Λέσχες Ανάγνωσης «Πυρείον», «Βιβλιοτρόπιο» και «Διά-λογος» και τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού φιλοξενεί στη Κύπρο το συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη.

 

kallifatidis.jpg
Θοδωρής Καλλιφατίδης
 
  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη18 Μαίου στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στη Λεμεσό στις 7:30 μ.μ ,όπου θα χαιρετήσει και θα προλογίσει στη Λεμεσό η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Δρ. Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή και την Πέμπτη 19 Μαίου στη Λευκωσία στο Home of Cooperation (έναντι Ledra Palace) στις 7:30 μ.μ.
 
Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης γεννήθηκε στους Μολάους Λακωνίας το 1938. Δασκαλοπαίδι, ήρθε στην Αθήνα το 1946 και αποφοίτησε από το Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε στη σχολή του Κάρολου Κουν και μετά τη στρατιωτική του θητεία έφυγε για τη Σουηδία, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και δίδαξε αργότερα στην ίδια σχολή. Επί τέσσερα χρόνια διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό "Μπόνιερς Λιττερέρα Μαγκαζίν". Από το 1976 ζει αποκλειστικά από το γράψιμο. Έχει εκδόσει έντεκα μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, ταξιδιωτικά δοκίμια, θεατρικά, έχει γράψει σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους και έχει σκηνοθετήσει μια ταινία. Βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος(1981)και το Βραβείο Τιμής της Στοκχόλμης(1992). Για την "Τιμάνδρα απέσπασε το βραβείο Στίνα-Ελντ Έκνταλ της Σουηδικής Ακαδημίας(1989).Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 13 γλώσσες. 
 
 
Φωτογραφίες από την εκδήλωση: